Opta pel voluntariat

Què significa ser voluntari/ària?

El voluntariat és una acció que es desenvolupa de forma gratuïta per part de la persona voluntària, en tant que ofereix un servei de manera desinteressada, i alhora no pot suposar cap cost per la persona voluntària tal i com explícita la Llei de Voluntariat 4/2001, de 19 de juny.

Per començar amb la cerca d’un servei on fer de voluntari/ària, hauràs de tenir clar en quin àmbit vols col·laborar. Entre d’altres, pots trobar l’àmbit cultural, el de Nacions Unides, el de suport a discapcitats i l’ambiental.

Per altra banda, és important tenir en compte que com a voluntari/ària és necessari rebre una formació genèrica (i específica en alguns casos) que t’ajudi a reflexionar sobre els fonaments mateixos de l’acció voluntària, fugint de les visions més paternalistes i caritatives del voluntariat. En aquest sentit, la Universitat t’oferix tot un catàleg de Tallers de Voluntariat.

On puc fer voluntariat?

Cal que busquis a partir de la teva disponibilitat i motivacions quina és l’oferta de voluntariat que més encaixa amb el teu perfil…

En aquest blog de la Universitat podràs trobar informació dels serveis de voluntariat al teu abast.

O si ho prefereixes, pots passar per el SeDI del teu campus o contactar amb nosaltres per telèfon o email.