Taller CApSA Aprenentatge Servei

L’aprenentatge Servei integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors. En l’APS es fonen intencionalitat pedagògica i intencionalitat solidària.

L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. És, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

La relació circular que s’estableix entre l’aprenentatge i el servei genera una nova realitat que intensifica els efectes de cada un per separat. L’aprenentatge millora el servei a la comunitat, perquè aquest guanya en qualitat, i el servei dóna sentit a l’aprenentatge, perquè allò que s’aprèn es pot transferir a la realitat en forma d’acció. (http://www.aprenentatgeservei.cat)

La Universitat de València t’ofereix una experiència APS mitjançant el programa CApSA.

Aquest programa consisteix en una formació de 10h i una experiència APS en una entitat de 30h. Si t’interessa, la inscripció s’obri el dia 27 de setembre mitjançant ENTREU.

Contingut del taller

Blog CApSA