CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL PER L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

 

 

Copia de Flyer Eficiencia Energética apaisado

El Voluntariat Ambiental/Campus Sostenible, té prevista la seua participació en la Jornada Mundial d’Eficiència Energètica, que tindrà lloc els dies 3 i 5 de març. Amb aquesta jornada es vol sensibilitzar de la importància del canvi de model energètic i dels hàbits de vida. Cal viure amb menys balafiament no només d’energia, sinó també dels recursos naturals que com ja sabem no són il·limitats.

Raons per participar
D’acord a l’Observatori de Sostenibilitat durant l’any 2015, les emissions de CO2 van augmentar a Espanya un 4%.
Segons Joaquín Araujo, els cicles naturals estan alterats. Els rèptils que són animals de sang freda, en el moment que les temperatures baixen d’un determinat nivell, es queden endormiscats. Tanmateix, està sent prou freqüent veure fardatxos, sargantanes i fins i tot colobres, actives durant tota la tardor i gran part de l’hivern. I què dir dels insectes? hi ha mosques durant tots els mesos de l’any.

Podem dir que la Natura té una virtut, és que no menteix. Els éssers humans som capaços d’enganyar-nos fins al deliri els uns a els altres, però un arbre no menteix, un rierol no menteix, i les papallones no menteixen, i en desembre d’aquest 2015 les hem vistes volar.

Per a Joaquín Araujo, que cobreix totes les seues necessitats energètiques amb panells solars, el canvi de model energètic és imprescindible si es vol restar velocitat al canvi climàtic. Els indicadors del que està succeint, sobretot en el Pol Nord, els indicadors d’una primavera literalment agonitzant i aqueixes tardors que pràcticament han deixat de ser-ho, són tan greus com perquè considerem un canvi urgent i necessari d’ actitud de tota la població de la Terra. Un canvi de model energètic resultarà insuficient si no va de la mà del canvi de les maneres de vida personalment assumides.

Cal viure més austerament, cal viure amb menys balafiament.

Declaracions a Informe Setmanal 20 febrer 2016. Les males notícies del temps.